Zwangerschap en borstvoeding

Steeds vaker blijkt een kinderwens niet vervuld te kunnen worden. Zwanger worden is lang niet altijd vanzelfsprekend. Eigenlijk is dit een reflectie van de gezondheid van één of beide ouders. Ook al hoeven er geen directe gezondheidsproblemen te spelen, toch kan er in het lichaam wel iets aan de hand zijn, wat vervolgens het zwanger worden verhindert. Natuurlijk zwanger worden begint bij een goede gezondheid van de aanstaande ouders!

Eenmaal zwanger gaat de zwangerschap in Nederland gemiddeld niet zo goed. Veel vrouwen hebben klachten, zoals misselijkheid, hoge bloeddruk, vocht vasthouden, spataderen en ernstige vermoeidheid. Hier is wat aan te doen, met name door aanpassing van het voedingspatroon. Dit heeft tevens het voordeel dat de voeding van het ongeboren kind verbetert. De embryo wordt dan zo weinig mogelijk blootgesteld aan belastende stoffen en krijgt tevens voldoende benodigde voedingsstoffen binnen om zich goed te ontwikkelen.

Ook borstvoeding gaat in Nederland niet zo goed. Voor het kind is het het beste om minimaal een half jaar uitstluitend borstvoeding te krijgen, maar weinig vrouwen kunnen dit. Ook twee of drie maanden lukt vaak niet, terwijl velen het wel zouden willen. Ze hebben niet voldoende voeding of de borstvoeding is van te lage kwaliteit, waardoor bijvoeding nodig is. Dat is belastend voor het immuunsysteem van de baby.
Ondanks wat sommige borstvoedingsexperts zeggen, maakt het wel degelijk uit wat je zelf eet. Als je zelf te weinig van een bepaalde voedingsstof binnen krijgt, dan krijgt de baby die ook te weinig. Met mijn advies kunt u dit corrigeren.

Voor meer informatie, klik hier.